Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

CQ-index
Lees voor
Translate

MBT-Entree pilot in Bergen op Zoom

Wat is MBT-Entree?

MBT-Entree is een nieuwe manier van zorg die u kunt krijgen via de Viersprong in Bergen op Zoom. Voor MBT-Entree werkt de Viersprong Bergen op Zoom nauw samen met praktijk Memo.
MBT-Entree heeft als doel om voorafgaand aan de MBT-behandeling  bij de Viersprong de cliënt maatschappelijk te ondersteunen. Hierdoor zal -naar verwachting- de instroom in de behandelfase gemakkelijker verlopen. MBT-Entree bevindt zich in de pilotfase. Dat betekent dat we nog aan het onderzoeken zijn of MBT-Entree een blijvend onderdeel van het Viersprong zorgaanbod kan gaan worden.

Wie kunnen meedoen met MBT-Entree?

  • Volwassenen die op de wachtlijst staan bij de Viersprong voor de MBT-behandeling
  • Volwassenen die binnen een straal van 30 km van Bergen op Zoom wonen
  • Volwassenen die te maken hebben met problematiek op meerdere levensgebieden

Welke maatschappelijke ondersteuning biedt MBT-Entree?

Voor start van de MBT-behandeling (tijdens de wachttijd tot start behandeling) helpen we de cliënt met zaken als: het zoeken van een woonruimte, het op orde brengen van de administratie, zorgen dat eventuele schulden worden aangepakt, daginvulling/dagbesteding, leren omgaan met kwetsbaarheden en het opbouwen en versterken van een sociaal netwerk.
Deze hulptaken worden verleend door de ambulant begeleider van praktijk Memo, u heeft dan nog geen contact met uw MBT-behandelaar.

Zijn er nog bijzonderheden bij MBT-Entree waar ik als cliënt rekening mee moet houden?

MBT-Entree wordt geleverd vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) waarbij de gemeente een groot deel van de kosten voor haar rekening neemt. Van de cliënt wordt ook een beperkte eigen geldelijke bijdrage verwacht. De hoogte van dit bedrag kan variëren. Over de hoogte van uw eigen bijdrage zult u worden geïnformeerd als u aangeeft geïnteresseerd te zijn in MBT-Entree. Mocht u het bedrag te hoog vinden, dan kunt u uiteraard op dat moment besluiten om toch niet te kiezen voor MBT-Entree.

Hoe kan ik aangeven dat ik interesse heb in MBT-Entree?

Bent u cliënt, staat u op de MBT wachtlijst voor Bergen op Zoom en heeft u interesse?  Tijdens het indicatiegesprek voor de MBT-behandeling zal MBT-Entree als mogelijkheid met u worden besproken.

Hoe kan ik meer informatie krijgen over MBT-Entree?

U kunt bellen naar het vestigingssecretariaat Bergen op Zoom (088) 7656 832) en vragen naar een medewerker van MBT-Entree.